3 strategii simple pentru îmbunăţatirea cititului la copii

Mulţi părinţi ştiu că lectura împreună cu copilul timp de cincisprezece minute în fiecare zi este o activitate prin care îl pot ajuta să înveţe să citească. Dar ceea ce poate nu ştiţi este că educatorii folosesc anumite tehnici speciale pentru a accelera această învăţare. Le împărtăşim cu voi acum.

1. De la stânga la dreapta

Cititul cu voce tare de către părinte, însoţit de plimbarea degetului de la stânga la dreapta pe material, ajută copilul să prindă rapid legătura dintre sunete şi litere. Aveţi grijă să lăsaţi copiii să observe unde aveţi degetul amplasat atunci când citiţi.

2. Cuvinte cheie

După citirea unei poveşti, discutaţi imediat despre cuvintele care ar putea să fie noi pentru copil. Aveţi grijă să explicaţi definiţia în contextul poveştii. Este mult mai uşor să reţii un cuvânt atunci când este legat de o întâmplare ( în cazul acesta, o anume acţiune din poveste).

3. Vânătoarea de litere

Alegeţi o literă din alfabet pe care doriţi să o recunoască copilul. Prezentaţi apoi litera aleasă şi o poveste suport. Scopul pentru copil este să descopere în fiecare pagină acea literă şi să o arate părintelui. Un premiu poate fi folosit pentru a da savoare activităţii. Strategia se poate aplica cu succes atât pentru “Litere mari” cât şi pentru “litere mici”.

Acestea sunt 3 strategii uşoare cu rezultate dovedite.

Voi cum procedaţi?