Ce poţi face cu o Albinuţă?

Cum alegem drumul corect pentru destinaţia noastră? Cum ne orientăm? Ce înseamnă la stânga? Ce înseamnă la dreapta? Cum ne coordonăm mişcările? Mergem înainte sau mergem înapoi?

Pentru a-i învăţa pe copii cum să se orienteze în spaţiu, vă propunem o Albinuţă, cunoscută şi utilizată mai ales în grădiniţele din afara ţării. Albinuţa este un mini-roboţel, programabil cu ajutorul celor 5 butoane din dotare, care se adresează copiilor cu vârsta între 3 şi 7 ani.

 

Albinuţa vine însoţită de o hartă (cu diferite obiective şi puncte de reper). Copilul îşi alege locul unde vrea să ajungă şi apoi programează Albinuţa. Dacă, de exemplu, pentru a ajunge la şcoală, Albinuţa trebuie să meargă trei pătrate înainte, unul la stânga şi două la dreapta, copilul trebuie să apese de tot atâtea ori pe butoanele corespunzătoare direcţiei dorite. Albinuţa poate memora până la 40 de paşi. Instrucţiunile introduse de copil sunt confirmate vizual (albinuţa clipeşte) şi auditiv. După ce este apăsat butonul GO, Albinuţa porneşte la drum. Ea va fi însoţită de câte un semnal sonor de fiecare dată când îşi îndeplineşte o sarcină. Copiii sunt atraşi de Albinuţă datorită uşurinţei în folosire şi a design-ului vesel şi prietenos. Aplicaţiile care se pot face cu ajutorul Albinuţei sunt, practic, nelimitate: în funcţie de hartă, pot fi învăţate litere, cifre, culori, odată cu capacitatea de orientare în spaţiu. Albinuţa are un design robust şi are în dotare mai multe „carapace“ de diferite culori. Dacă folosiţi Albinuţa într-o comunitate de copii, îi puteţi lăsa pe cei mici să-şi aleagă culoarea pentru Albinuţă.

Deţinătoare de premii pentru calităţile sale educaţionale, Albinuţa este un punct de plecare în pedagogia conceptului de control şi direcţionare programată pentru copii.

Mai multe detalii aici şi aici.