Corpul meu

 

Cu o curiozitate necenzurată, copiii sunt fascinaţi aproape de orice întâlnesc în cale: animale, mediul înconjurător, jucării, alimente, alţii copii, device-uri tehnologice şi multe altele. De asemenea, sunt curioşi să afle din ce este alcătuit corpul uman. Fiind şi o temă a programei şcolare pentru grădiniţă, EduTeca vă propune pentru copiii preşcolari jocul Corpul meu în care aceştia vor forma chiar ei un corp uman.

Ca în fiecare joc EduTeca, cei mici primesc de la început sarcinile jocului. Aici, Tigrul Sănătăţii îi cere copilului pentru început să-şi aleagă ce vrea să formeze: o fetiţă sau un băieţel. După ce a ales, copilul trebuie să tragă din partea stângă a ecranului în partea dreaptă părţile componente ale corpului uman. Atenţie, însă, între părţile componente se află şi părţi nepotrivite. Gradul de dificultate al jocului este sporit şi de faptul că cel mic nu primeşte indicaţii unde să aşeze părţile componente. Ca într-o poveste, pentru a verifica dacă a asamblat corect corpul uman, copilul trebuie să-i dea viaţă apăsând pe butonul cu inimioară. Dacă este asamblat corect, copilul din joc prinde viaţă şi chiar începe să sară coarda.
Este mai interesant să ai un partener de joacă. Aşa că jocul continuă, iar copilul trebuie să asambleze un alt corp uman şi să-i dea viaţă. La final, cei doi copii se vor juca împreună.
Jocul utilizează tehnica „drag and drop“, dezvoltându-le astfel copiilor dexteritatea.

Înafara scopului clar, de a învăţa din ce este alcătuit corpul uman şi de a şti care este locul fiecărei părţi a corpului nostru, acest joc mai transmite un mesaj subtil: oamenii sunt egali şi prietenia ne poate aduce împreună.

Jocul Corpul meu face parte din CD9 EduTeca, Fănică şi asaltul microbilor.