Cum ne spălăm pe dinţi?

 

Ca părinţi, este important să le însuşim copiilor deprinderi sănătoase încă de mici. Uneori, copiii pot fi mofturoşi în ceea ce priveşte spălatul pe dinţi. EduTeca vă propune jocul Cum ne spălăm pe dinţi, pentru ca cei mici să poată exersa spălatul corect pe dinţi.

În ceea ce priveşte spălatul pe dinţi, este importantă nu doar regularitatea acestui obicei, ci şi corectitudinea. Copilul va putea să exerseze în acest joc mişcările prin care dinţii sunt periaţi în mod corect.
Copilul trebuie să perieze cele patru porţiuni principale de dantură: dinţii din faţă, parte de sus, dinţii din faţă, partea de jos, dinţii din spate, partea de sus şi dinţii din spate, partea de jos. Pentru fiecare porţiune copilul primeşte indicaţiile necesare. De asemenea, copilului îi sunt arătate săgeţi care să sugereze direcţia corectă de periat.
Iniţial, dinţii au o culoare mai închisă, care se deschide pe măsură ce sunt periaţi. Acest fapt îl încurajează să continue, până ce dinţii sunt „curaţi şi strălucitori“.
La finalul jocului, Ari, Super-Dinţişorul străluceşte de curăţenie şi sănătate!

Jocul Cum ne spălăm pe dinţi, face parte din CD9 EduTeca, Fănică şi asaltul microbilor.