Gramatica fără frontiere sau cum să fii ospitalier în spațiu

Un extraterestru a aterizat forțat pe planeta noastră. Nava spațială pe care o conducea s-a defectat. Din fericire, el a fost găsit de frații Mike și Jane, doi astronauți pasionați de aventurile intergalactice. Cei doi sunt încântați să îl găzduiască pe extraterestru până când acesta își va repara farfuria zburătoare. Mai mult decât atât, pentru a-i arăta cât de ospitalieri sunt pământenii cu adevărat, ei hotărăsc să organizeze o petrecere cu astro-brioșe[1] în cinstea extraterestrului.

Din păcate, acest extraterestru nu vorbește nicio limbă pământeană. Ce e de făcut? La sugestia lui DERZELIS, Mike și Jane decid să îl învețe pe extraterestru câteva cuvinte în limba engleză. Petrecerea trebuie să înceapă în curând, așadar cei doi astronauți trebuie să se grăbească.

 

Nouns - elearning game

 

Ce zici? Te alături și tu astronauților Mike și Jane în această aventură extraterestră? Dacă da, atunci intră pe portalul educativ Dacobots și lasă-te îndrumat de DERZELIS în descoperirea tainelor limbii engleze!

În această lecție, DERZELIS propune să ne concentrăm atenția asupra celor mai des întâlnite părți de vorbire, substantivele. Întregul demers pornește de la anumite obiective. Astfel, mai întâi îi vom dezvălui extraterestrului ce sunt substantivele, iar apoi îl vom ajuta să descopere care este scopul acestora, de câte feluri sunt ele și cum se formează pluralul lor.

nouns_eleaning_game_dacobots_2

În partea a doua, astronauții-gazde încep pregătirile pentru petrecere, iar astro-brioșele trebuie să fie aranjate pe platouri. Îi poți ajuta și tu, alegând forma de plural corespunzătoare substantivelor date.

nouns_eleaning_game_dacobots_3

În continuare, astronauții trebuie să decoreze brioșele simple, ce reprezintă substantive la singular, folosind ornamentele potrivite, respectiv sufixele, în așa fel încât să obțină astro-brioșele, ce reprezintă formele de plural ale substantivelor. Ajută-i și tu, pentru că timpul e scurt (5 secunde la fiecare brioșă!), iar pregătirile trebuie încheiate pentru ca petrecerea să înceapă.

La final, nu numai că vei câștiga un card cu o astro-brioșă, dar vei avea și mândria că, datorită bogatelor tale cunoștințe despre substantive, despre rolul, numărul și pluralul acestora, un extraterestru a descoperit ospitalitatea pământenilor la o petrecere super-cosmică!

Puteți descoperi mai multe jocuri educaționale în portalul dacobots.com

 

[1] Astro-brioșele sunt brioșe decorate cu motive extraterestre.