Iepurilă-Murdărilă

 

Iepuraşul Fănică este foarte supărat: copiii nu vor să se joace cu el, îi spun Iepurilă-Murdărilă. Fănică este trist, are urechile pleoştite şi o grămadă de pete de murdărie pe corp. Copilul trebui să îl ajute pe Fănică să fie curat.

Jocul Iepurilă-Murdărilă se desfăşoară într-o sală de grădiniţă. Dacă Tigrul Sănătăţii este educatorul virtual, iepuraşul Fănică este prietenul şi colegul copiilor. La fel ca orice copil, Fănică merge la grădiniţă şi are şi el prieteni. La fel ca orice copil, Fănică trebuie să fie curat indiferent dacă este acasă, la grădiniţă sau în vacanţă la bunici.
În sala de grădiniţă se află o cameră de baie. Copilul trebuie să găsească acea cameră de baie şi utilizând tehnica „drag and drop“ să-l ducă pe iepuraşul Fănică acolo. După ce Fănică este curat, copilul trebuie să-l ducă alături de copii. Oare aşa se vor juca împreună?

Acest joc are două nivele. La primul nivel, copilul trebuie să aibe grijă ca Fănică să fie curat. La nivelul al doilea, pe lângă Fănică, cel mic trebuie să aibe grijă şi de jucării. Jocul transmite astfel un mesaj foarte important: nu este suficient să fim doar noi curaţi, trebuie să avem grijă şi să păstrăm curate şi jucăriile şi mediul în care ne jucăm.
Chiar dacă povestea acestui joc şi sarcina este dată la început de iepuraşul Fănică, Tigrul Sănătăţii este mereu prezent alături de copil. Educatorul virtual este cel care îl felicită pe copil după realizarea corectă a unei acţiuni sau îl corectează când greşeşte.
Curriculum Educaţiei Timpurie (0-7 ani) propune dezvoltarea copiilor preşcolari prin respectarea normelor de igienă, fapt regăsit în acest joc EduTeca.

Jocul Iepurilă-Murdărilă face parte din CD9 EduTeca, Fănică şi asaltul microbilor.