Primăvară sau iarnă?

Primăvară sau iarnă? Este o întrebare întâlnită tot mai des în această perioadă. Din cauza schimbărilor climatice din ce în ce mai evidente, iată că începutul lunii februarie ne surprinde cu temperaturi specifice mai degrabă primăverii, decât iernii. Deși vremea călduroasă și soarele luminos ne fac să credem că a venit primăvara, trebuie să ținem minte că, teoretic, iarna mai durează încă o lună.

Așadar, nu e de mirare faptul că micuții continuă să pună aceeași întrebare, primăvară sau iarnă?, când văd că vremea nu mai prezintă aceleași semne cu care erau obișnuiți pentru acest anotimp.

Primăvară sau iarnă?

Primăvară sau iarnă este un joc educațional care îi învață pe cei mici să facă diferența între cele două anotimpuri. În plus, ei vor învăța să asocieze corect un simbol cu anotimpul pe care îl reprezintă și să sorteze jetoanele în funcție de simbolul are apare pe ele.

FUN FACTS. Știați că?

  • Albinele roiesc de obicei primăvara? În această perioadă ele sunt mai docile și mai prietenoase decât în orice altă perioadă a anului;
  • Primele flori de primăvară sunt ghioceii, narcisele, lalelele, irișii, liliacul;
  • Cea mai caldă primăvară din istorie a fost în 2011;
  • Simțul mirosului este mai acut primăvara datorită umidității din aer;
  • Primăvara este o perioadă în care suntem mult mai predispuși alergiilor decât în mod normal;
  • În timpul primăverii, păsările sunt mai vocale, întrucât acestea cântă pentru a-și atrage perechea și pentru a avertiza în privința rivalilor?

Jocul face parte din seria Semnele Primăverii, pe care o puteți găsi aici: www.dacobots.com

Seria Semnele Primăverii este alcătuită din 26 de jocuri educaționale, care  prezintă lumea colorată și plină de viață a primului anotimp cald, cu toate păsările, insectele și florile care își fac apariția în această perioadă, și cu delicioasele fructe și legume de sezon! Alături de Derzelis, copiii cu vârsta între 3 și 7 ani vor putea să coloreze, să facă calcule, să pregătească grădina Dacobots pentru primăvară și să planteze flori. Toate aceste lucruri îi ajută pe cei mici să-și antreneze mintea rezolvând puzzle-uri și ghicitori cu tematică de primăvară!

www.dacobots.com