Să ne spălăm pe mâini!

 

Ce părinte n-a pus de sute, de mii de ori chiar, întrebarea „Te-ai spălat pe mâini?“.

În fiecare zi, avem grijă de copiii noştri. Sănătatea şi o bună igienă sunt prioritatea noastră ca părinţi. Pentru ca cei mici să reţină şi să experimenteze cât mai multe situaţii în care avem nevoie să ne spălăm pe mâini, EduTeca vă propune un joc-maraton în CD-ul Fănică şi asaltul microbilor: Să ne spălăm pe mâini!

Iepuraşul Fănică este alături de copil în această aventură. Să pornim, aşadar!

În acest joc, cel mic îl va însoţi pe Fănică în parc. În drumul lor vor întâlni diferite situaţii, iar copilul trebuie să decidă când şi dacă se spală pe mâini. Este un joc al liberului arbitru, cu un grad mare de implicare în luarea unei decizii.
După ce ne-am jucat, ne spălăm pe mâini? Dar după ce am mângâiat un căţel? Şi ne spălăm pe mâini înainte de fiecare masă? Acestea sunt doar câteva exemple de situaţii în faţa cărora copilul va trebui să decidă.
În drumul său, copilul îşi va face noi prieteni: un căţeluş simpatic, dar şi doi băieţi, Dan şi Mihai, cu care va juca fotbal. Ca răsplată pentru efortul lor, Tigrul Sănătăţii le dăruieşte un coş cu fructe. Copilul va trebui să-i ajute şi pe cei doi copii să se spele pe mâini.

Iar la final – surpriză: copilul ajunge la căsuţa iepuraşului Fănică unde este recompensat pentru întregul efort depus.
Tigrul Sănătăţii, educatorul virtual, îl ghidează pe copil şi în acest joc, menţinându-i mereu atenţia. Odată cu indicaţiile legate de joc, Tigrul transmite şi explicaţii şi informaţii despre curăţenia mâinilor.

Un joc cu situaţii reale, un joc „felie de viaţă“ pe care îl găsiţi în CD9 EduTeca, Fănică şi asaltul microbilor.