Secretele Egiptului Antic – Brașov

 

După Sibiu, primăvara aceasta expoziția interactivă Secretele Egiptului Antic va ajunge și la Brașov, unde va putea fi vizitată începând din 15 aprilie, la Casa Sfatului (Piata Sfatului nr. 30).

Expoziția este prima din seria History Hackers – un concept original Emagic, dezvoltat în parteneriat cu Facultatea de Istorie din cadrul Universității București și de Ambasada Republicii Arabe Egipt, ce își propune să aducă în atenția celor mici istoria pe înțelesul lor, fascinantă și mereu surprinzătoare.

Una dintre cele mai interesante perioade ale istoriei, Egiptul Antic, își va destăinui secretele în fața publicului brașovean într-un cadru extrem de special: prima expoziție interactivă organizată în Brașov, parte a proiectului național History Hackers. Expoziția este dedicată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani și va include prezentări și explicații ale unor momente, personaje și obiceiuri esențiale ale epocii, îmbinând faptele istorice redate pe înțelesul copiilor cu elemente de butaforie, dar și cu ateliere interactive cu scop educațional.

Caracterul interactiv al acestor proiecte este principalul factor inedit în cadrul unei expoziții clasice pe teme istorice. Copiii vor intra într-o piramidă, se vor așeza pe tronul faraonului, vor putea deschide un sarcofag și vor crea singuri amulete și bijuterii după modelul celor din antichitate, descoperind la fiecare pas semnificația lucrurilor pe care le ating.

Secretele Egiptului Antic va avea loc în perioada 15 aprilie – 12 iunie, la Casa Sfatului (Piața Sfatului nr. 30), Brașovul fiind cel de-al șaselea oraș care găzduiește proiectul, după București, Cluj – Napoca, Iași, Timișoara și Sibiu.

Biletele vor fi disponibile pe www.eventim.ro și în rețelele afiliate, urmând ca din 15 aprilie, odată cu deschiderea oficială, acestea să poată fi achizitionate direct și de la intrarea în expoziție, la Casa Sfatului.

Biletele vor fi disponibile la prețuri diferite, după cum urmează:
•   Bilet pentru copii sub 14 ani – 20 de lei
•   Bilet pentru adulți – 30 de lei
•   Bilet pentru familie (3 persoane) – 60 de lei
•   Bilet pentru familie (4 persoane) – 80 de lei
•   Pachet de grup (minim 20 de copii) – 15 de lei/copil (însotitorii de grup intra gratuit)
Pentru grupurile mai mari de 10 persoane, este necesară o programare la numarul de telefon: 0725 040 515.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 09:00-17:00 (cu excepția zilei de luni), iar la dispoziția vizitatorilor este un colectiv permanent, care va asigura buna desfășurare a tuturor activităților.

Datorită solicitărilor și odată cu „Școala Altfel”, expoziția va fi deschisă și luni, 18 aprilie.

Mai multe detalii despre ediția din Brașov vor fi publice pe site-ul www.historyhackers.ro precum și pe pagina oficială de Facebook a proiectului: www.facebook.com/HistoryHackers.ro.

Secretele Egiptului Antic