Un zâmbet larg

 

Aţi văzut ce dinţi albi şi strălucitori are iepuraşul Fănică? Sunt nu doar albi şi strălucitori, sunt şi foarte sănătoşi. Pentru a-i păstra aşa, Fănică are mare grijă de ei şi mănâncă multe fructe şi legume.

Şi cum iepuraşului Fănică îi place tare mult în parc, el se pregăteşte pentru o nouă plimbare.
Copilul îl va însoţi pe iepuraşul Fănică la plimbarea în parc. În drumul său, copilul va întâlni o mulţime de baloane, care mai de care mai colorate. Baloanele sunt de trei feluri: baloane cu noutăţi şi explicaţii, baloane cu întrebări şi baloane cu răspunsuri. Este un joc despre curăţenia dinţilor. De fiecare dată când copilul apasă pe un balon cu informaţii, află lucruri noi. Apoi va primi o întrebare la care trebuie să răspundă cu DA sau NU. Printre întrebările la care copilul trebuie să răspundă se numără: Lipsa spălatului pe dinţi te face să ai respiraţia urât mirositoare şi, în timp, să îţi apară carii? sau Fiecare membru al familiei trebuie să aibă periuţa sa?
De fiecare dată când Fănică se opreşte lângă un balon, copilul va primi un morcov în coşul cu morcovi. Tigrul îi spune lucruri noi despre cât de important este să ne spălăm pe dinţi în fiecare zi, iar apoi îi va pune o întrebare. Copilul trebuie să apese pe balonul verde cu DA, dacă ceea ce a spus Tigrul este adevărat, sau pe balonul roşu cu NU, dacă ceea ce a spus este fals.

La finalul jocului, copilul va avea un coş plin cu morcovi!
Jocul educaţional Un zâmbet larg face parte din CD9 EduTeca, Fănică şi asaltul microbilor.